Velkommen til en ny side.

Her vil der blive lagt nyt fra kommunen, hvis det er noget der har betydning og interesse for os i Tybjerg og Omegn.




Det bobler med fritidsinteresser i netop Næstved Kommune. Med Boblberg.dk får du en unik mulighed for at søge efter andre at dele netop dine interesser med, hvad enten du søger en at dyrke motion med, en ekstra frivillig eller en læseklub kan du søge efter det på

www.Boblberg.dk

Borgerportalen er ganske uforpligtende at bruge og er et tilbud for at få flere borgere til at være aktive og mere social i Næstved Kommune. Med blot få klik har du oprettet en bruger på Boblberg.dk og har adgang til de aktiviteter og tilbud, som andre borgere har lagt op. Du har også straks mulighed for at oprette bobler med dine interesser, som du gerne vil dele med andre.
Med venlig hilsen
Boblberg.dk

Pulje - "Godt liv på Landet"
Kulturudvalget i Næstved Kommune har oprettet en éngangspulje på 425.000 kr. til at understøtte aktiviteter i landdistrikter. Læs mere om hvordan og til hvad man kan søge.
Gør os klogere på børn og kultur 
Hvor meget kunst og kultur møder børn i Næstved Kommune? Det vil vi gerne vide mere om, så vi kan give politikerne et bedre grundlag for  at sikre kulturoplevelser til alle børn.
Hjælp os ved at svare på ti spørgsmål, hvis du er forælder til børn mellem 2 og 12 år. Du kan også hjælpe ved at tippe andre forældre om undersøgelsen. 
Det tager 5 minutter at svare: http://www.naestved.dkboernogkultur

 
Temamøder i efteråret 2016 
Fritidsudvalget i Næstved Kommune tilbyder igen temamøder for frivillige ildsjæle. Det bliver tre møder med hver deres tema. Men for alle tre i sammenhæng er temaet: "Boost din forening - skab energi i det i allerede gør". Programmet kommer ultimo august. Men datoerne er: 15. september, 26. oktober og 22. november. Alle dage holdes møderne Sydpolens Café i Næstved kl. 18.30 til 21.00. 


Den Åbne Skole 
Har din forening lyst til at indgå i et samarbejde med skolerne om Åben Skole? Læs gode råd om hvad der skal til for at indgå i et samarbejde, og hvordan du kan søge penge til aktiviteten.


Kom med forslag til Næstved Kommunes buget 2017 
Lad os høre din mening eller kom med et forslag til budget 2017. Det er muligt både at kommentere og komme med forslag. Kommunens budgetblog 2017 er åben.
Kulturudvalgets seneste møde - find referatet her

Borger til borger portal
Boblberg er en ny borger til borger portal, som Næstved Kommune tilbyder alle borgere for at understøtte det selvorganiserede kultur og fritidsliv. Det giver mulighed for at skabe sociale fællesskaber, flere aktive og lettere adgang til at blive frivillig. Her kan man finde andre at dele sine interesser og fritid med.
http://boblberg.dk 


Fodsporets 5 års fødselsdag 
Lørdag 8. oktober 2016 fejres naturstien Fodsporets 5 års fødselsdag. Fodsporet, en 48 km lang natursti, bliver flittigt brugt af både lokale og turister. Stien er en sikker og hurtig cykelpendlerrute mellem de tre største byer på Sydvestsjælland og binder by og land sammen med et væld af friluftstilbud året rundt. Derfor er der al mulig grund til at markere fødselsdagen ved en folkefest på Fodsporet. Sæt derfor nu kryds i kalenderen og glæd dig til et kommende festligt program med masser af aktiviteter på "Danmarks længste naturlegeplads".


Temamøder for frivillige ildsjæle 
Der bliver i efteråret tre møder med et sammenhængende tema:"Boost din forening - skab energi i det i allerede gør". Den 15. september: "Bliv skarp på foreningens image", 26. oktober: "Styrk din bestyrelse - værktøjer til organisering og samarbejde" og 22. november: Sæt spot på foreningens aktiviteter og gode historier". Alle dage holdes møderne Sydpolens Café i Næstved kl. 18.30 til 21.00. Se mere og tilmelding her


Hvad skal vi med kulturen i Næstved?
Hvad er vi stolte af i Næstved, og hvad skal vi bygge videre på? Der er brug for mange forskellige stemmer og meninger, når vi sammen skal udvikle kulturlivet i Næstved.
Så kom og vær med til at sætte retningen for Næstved som fremtidens kulturby! Mødet foregår i en uformel konstruktiv atmosfære, hvor man sidder sammen i mindre grupper og diskuterer nogle spørgsmål. Ved hvert bord sidder en byrådspolitiker.
Du er hermed inviteret til dialogmøde den 13. september kl. 18.00-19.30. Mødet finder sted i Gammel Ridehus på Grønnegade Kaserne. Tilmelding her:
www.naestved.dk/nykultur 


Informationsmøde om støttemidler til dansk-tyske projekter 
Kom til kultKIT-informationsmøde i Rødbyhavns Sportshal den 14. september kl. 17.15 og hør forfatteren Knud Romer fortælle om dansk-tyske forskelle og ligheder, og bliv klog på hvordan du finansierer din dansk-tyske projektidé med kultKIT-midler. Vi slutter af med god mad i selskab med andre projektinteressenter fra det dansk-tyske grænseområde. Du finder programmet og tilmeldingsfristen samt informationer om kultKIT-støttemulighederne på projekthjemmesiden: http//kultkit.eu/?page_id=71

Kulturudvalgets seneste møde - find referatet her

CMP ONE blev hædret med kulturpris 
Næstveds egen CMP ONE, Claus Michael Pedersen, blev mandag på Rønnebæksholm hædret med Trelleborg Fondens Kulturpris. Claus Michael har sat gadekunst på dagsordenen og dermed placeret Næstved på landkortet på markant vis. Læs mere her 
Temamøde for frivillige ildsjæle
Gratis temamøde tirsdag 22. november: "Sæt spot på foreningens aktiviteter og gode historier".
Bliv introduceret til Næstved Kommunes nye it platforme, som foreningen kan bruge til at skabe opmærksomhed omkring aktiviteter og arrangementer. Mødet afholdes i Sydpolens Café, Parkvej 109, 4700 Næstved kl. 18.30 til 21.00. Se mere og tilmelding her
På fodboldskole i Tyskland
I efterårsferien var 33 U12 og U14 spillere fra Holmegaard Glasværks Boldklub på dansk-tysk fodboldskole i Tyskland finansieret af kultKIT. Se mere her: http://kultkit.eu/?page_id=807

Har du en projektidé indenfor idræt, fritid, uddannelse eller kultur? Læs om støttemuligheder og lad dig inspirere af flere kultKIT-støttede projekter på www.kultkit.eu
Næste ansøgningsfrist er 30. november. Kontakt projektleder Erla Hallsteinsdóttir tlf. 2346 6032, mail: ehall@naestved.dk for nærmere oplysninger og rådgivning.
Mogenstrup kulturrute
Lørdag 22. oktober blev den nye Mogenstrup Kulturrute indviet. Kulturruten binder motion og den historiske fortælling sammen. En perle af kulturhistorie via app mens du enten løber eller går en tur. Læs mere her 
          
 
Kulturudvalgets seneste møde - find referatet her


Webansvarlig: Mai-Britt Sieben Hansen  •  Mobil: +45 26 29 34 15  •  E-mail: info@tybjerg.info